Dirigent Jeroen Keymeulen

Tijdens intensieve studiejaren behaalde Jeroen aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma' s in de muziek.

In 2005 studeerde hij met onderscheiding af bij Godelieve Monden voor klassieke gitaar en een jaar later behaalde hij met grote onderscheiding het Masterdiploma voor kamermuziek. Tijdens deze periode combineerde hij de opleiding met masterclasses bij Alexander Swete, Roland Broux en Denis Azabagic. Gedurende twee jaar vervolmaakte Jeroen zich dan in het gitaarspel aan het Maastrichtse conservatorium bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione. Sindsdien bespeelt hij een concertgitaar van gitaarbouwer Theo Scharpach.

Als gitarist staat hij geregeld op het podium met collega's Femke Van Leuven (fluit), Frank Hendrickx (fluit), Luk Callens (hobo), Stijn Saveniers (cello), ... Hoogtepunten waren optredens voor Radio Klara, de recitals voor Jonge Oost-Vlaamse solisten en concert voor het prinselijk paar Filip en Mathilde.

Jeroen tracht zijn cultureel-muzikale horizon zo breed mogelijk te houden: zo speelde hij enkele jaren akoestische en elektrische gitaar bij Helmut Lotti en werkt hij mee in cross-over projecten met acteurs zoals Michael Pas, Koen Van Impe en Kurt Defrancq. Die band met theater en po√ęzie is ook terug te vinden in zijn muzikale ondersteuning van theaterstukken "Dreigroschenoper", "De Goede Mens van Sezuan" en de po√ęzievoorstelling "Goed Gevoel".

Jeroen volgde ook enkele jaren klassieke zang bij de Belgische tenor Axel Everaert, waardoor hij tot op vandaag nog steeds wordt uitgenodigd in professionele ensembles (Aquarius, Studium Chorale (NL), Capella di Voce, ...). In 2012 behaalde Jeroen met onderscheiding het Masterdiploma voor orkestdirectie bij Edmond Saveniers. Masterclasses volgde hij o.a. bij Alex Jimenez (USA). In augustus 2015 werd hij geselecteerd om deel te nemen aan de internationale masterclass "Music & Humanity" in Stockholm, waar hij les kreeg van Prof. Andre de Quadros (USA) en Lone Larsen (Denemarken). Daar mocht hij met het MSUC (Manado State University Choir) en Voces Nordicae werken.

Sinds 2011 werd Jeroen aangesteld als chef-dirigent van het Gentse kamerkoor Vivente Voce, dat onder zijn leiding op de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen in 2015 gepromoveerd werd naar eredivisie. Van 2011 tot 2013 dirigeerde hij ook het Oostendse dameskoor Camerata Ostendia. Sinds september 2015 nam hij het roer over bij het Boomse Musica Nova, het koor dat destijds werd opgericht door Roger Leens.

Ook als dirigent probeert Jeroen zich te bewegen doorheen verschillende genres, waarbij een voorliefde voor de musicalliteratuur naar voren komt. Zo dirigeerde hij de musicals "The Wiz", "Fame" en "Footloose", zowel in NTGent als in de Capitole (Gent). Meer en meer wordt hij ook gevraagd als arrangeur/dirigent, waardoor hij kon samenwerken met Anne Cambier, Hans Peter Janssens en Leendert De Vis.

Naast deze artistieke activiteiten kiest Jeroen er uitdrukkelijk voor om jonge muzikanten op te leiden. Zo wordt hij steeds gevraagd voor muziekstages, zoals bvb. van Muzikamp vzw.

Gedurende 9 jaar was hij ook fulltime aan de slag in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde. Van september 2013 tot en met oktober 2015 was Jeroen artistiek-pedagogisch directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk.

Sinds november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout.